20 септември 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Умерено силна геомагнитна буря ни тормози днес

magnitna burya
Умерено силна геомагнитна буря регистрираха магнитометрите в ГМО Панагюрище тази сутрин. Очаквано, още в неделя, геомагнитното поле беше „атакувано“ от порциите плазма, изхвърлени от Слънцето на 08.08.2024г. Това предизвика магнитна буря от степен G3 на по-високи географски ширини, но на нашата територия смущенията останаха малко по-слаби. Прогнозата за вторник показва, че магнитното поле ще се върне към нормалния си дневен ход.
С напредването на слънчевия цикъл, активните региони на Слънцето стават все повече на брой и вероятността за по-чести магнитни бури се увеличава. Потвърждава се и хипотезата, че настоящият 25-ти слънчев цикъл ще бъде доста по-силен от предвиденото, тъй като броят на слънчевите петна за м.юли надвишава почти двойно прогнозираната стойност, а м. август сигурно ще я утрои.
Към настоящия момент два активни региона имат потенциал да произведат мощно слънчево изригване, което да засегне нашата планета. Няма поводи за притеснение.

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!