02 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Трети ден ни тормози силна магнитна буря

slunce

Трети ден на Земята продължава силна магнитна буря, а нивото на нейната опасност така и не намалява, съобщава БТА. Степента на смущение на магнитното поле на планетата продължава да остава на третото по сила ниво по скала от пет показателя.

Мощната магнитна буря е ударила и България през последните часове, сочат данни на БАН, цитирани от „Нова телевизия“. Очаква се това да продължи до края на денонощието.

На Земята, в допълнение към сериозните смущения в комуникацията, могат да бъдат записани фалшиви аларми в системите за безопасност на енергийните системи, а космическите апарати могат да се нуждаят от корекции в ориентацията.

При почти всяко забележимо смущение на магнитното поле на нашата планета могат да се наблюдават сияния. На това ниво от опасност може да се наблюдава полярно сияние дори на средни географски ширини.

 

 

 

 

 

 

Източник : / https://www.dnevnik.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!