19 септември 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Хайде на Събор

sabor folk

Юндола. Неделята на 18-ти август е запазена за традиционния събор на Юндола. Тази година е неговото 67-мо издание.

Празникът ще започне в предобедните часове, а гостите на събора освен, че ще могат да се насладят на богатата фолклорна програма, ще могат да си устроят и пикник сред прохладата на вековните борове или да посетят някоя от природните забележителности в близост до курорта.

Съборът на Юндола събира над 10 хиляди души от цялата страна

Събитието води своето начало от 1957 година, когато в сърцето на Родопа планина в живописната местност среща си дават млади и стари родопчани, разпилени от живота по всички краища на България. Местността Юндола се нарича така, заради провеждалия се някога на това място пазар за кожи и вълна, който се наричал „юндол“. Обширната поляна е с площ от около три километра широчина и километър дължина. Там ще бъде издигната сцена, на която ще се изявяват местни и гостуващи фолклорни състави.

Село Юндола е разположено на 1 400 м средна надморска височина между планините Рила и Родопи. Пътят от Велинград до с. Юндола трае около половин час с кола, минава по поречието на река Луковица и е много живописен.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!