19 септември 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

През август температури от около 10°, до 35° и 40°

termometar.

През август времето се определя най-често от антициклонална циркулация. Продължителността на слънчевото греене е само с около 15 часа по-малка от тази през месец юли. Средномесечните температури са 20-22° – за вътрешността на района, а за крайбрежието са 22-24°. Количеството на валежите намалява, месечната суми варират  между 30 и 50 мм, за Черноморието 20-35 мм. Броят на дните с валеж е 3-5, по характер те са типично летни – краткотрайни, понякога проливни.

Вълнението на морето е предимно 2 бала, поради бризовата циркулация в следобедните часове се увеличава до 3 бала. Температура на морската вода започва да се понижава, в отделни райони до 23-25°.

Тази година през август се очаква средните температури да бъдат около 10°, а най-високите – между 35° и 40°.

В по-голямата част от страната месечната сума на валежите през август ще е около и под нормата.

През повечето дни от месеца времето ще бъде предимно слънчево, сухо и горещо.

В часовете около и след обяд ще се развива купеста облачност, но валежи ще има само на отделни места, ще бъдата предимно с краткотраен характер, с в голям процент придружени от гръмотевици. По-голяма вероятността за такъв тип валежи ще има през втората седмица от месеца. Те ще бъдат последвани и от краткотрайно относително захлаждане.

Много по-високи от обичайните ще бъдат температурите през първото десетдневие, особено през първите дни, когато дневните на места ще са около и малко над 40°, а минималните ще са над 20°. Впоследствие ще се понижат, но с голяма вероятност до края на месеца ще останат над климатичните норми.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!