20 септември 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Съдът гледа днес мярката на убиеца Куртев

nozh ubiistvo

Пазарджик. Убитата в събота 29-годишна жена е била системно малтретирана от убиеца си, това стана ясно от репортаж излъчен тази сутрин по НОВА ТВ. Както вече съобщихме зверството бе извършено в пазарджишки хотел.

Пред репортера Благой Бекриев близките на жертвата разказаха за тормоза, на който е била подложена. Стана ясно и това, че Куртев е взел най-малкото от децата ѝ, за което твърди, че е негово и го е отвел в Синитово. Там е бил и детето по думите на лелята на загиналата жена. В резултат на това детето е било прибрано от социалните.

Братът на младата жена – Николай Найденов, разказа пред NOVA, че тя е била заплашвана с убийство, като многократно е подавала сигнали в полицията. Според разследващите заподозреният – 35-годишен мъж от Септември, е криминално проявен. Многократно е осъждан за кражби, телесни повреди и прокарване в обръщение на неистински парични знаци. Преди година излязъл от затвора.

„Брат му почина и той се ожени за вдовицата на брат си. Принуждаваше я да проституира. Тя бягаше от него и се връщаше вкъщи. Той постоянно я преследваше“, разказа още опечаленият брат на жертвата. По документи нито едно от децата ѝ не се води на мъжа, задържан за убийството.

На сигналите на младата жена полицаите отправяли само предупреждение – „да се сдобрят, че имат детенце, да не я тормози“, но след посещението на служителите на реда заканите започвали отново, твърди лелята на убитата Божурка Илиева.

Вчера от полицията съобщиха, че в основата на убийството стои ревност. Със заподозрения живеели на семейни начала до преди месец.

Очаква се резултатът от аутопсията на тялото. Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Днес Окръжната прокуратура в Пазарджик ще поиска мярка за неотклонение „задържане под стража“. Ако бъде признат за виновен, наказанието е затвор от 15 до 20 години или доживотна присъда.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!