20 септември 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Майка на четири деца е намушкана смъртоносно с нож

ubiec nozh

Пазарджик. Николай Куртев – Куртата е убиецът, задържан след бързи действия на криминалистите, стана ясно от пресконференцията на прокурор Тихомир Гергов от Окръжната прокуратура в Пазарджик, директорът на ОДМВР-Пазарджик старши комисар Даниел Бараков и служител на криминална полиция при РУ-Пазарджик, участвал в разследването.

В стая в пазарджишки хотел е била отседнала 29 – годишна  П.К.  от  Триводици. Тя е с ромски произход и е майка на няколко деца, едно от които вероятно е на Куртев. След като се скарали, той е пробол жената в гръдната област четири пъти с ножа си, а тя успяла да изпълзи до коридора на стаята преди да издъхне.

Малко по-късно е открита в безпомощно състояние на това място, а пристигналият екип на Спешна помощ само констатирал смъртта ѝ. Тялото е било откарано за аутопсия в болницата, а патоанатомите са установили, че причината за смъртта ѝ е кръвозагуба и разрез в сърцето, причинен от острието. В резултат на извършените следствени действия се е стигнало и до самоличността на евентуалния извършител на престъплението.

35-годишният Куртев е жител на гр. Септември, той е стар познайник на полицията и неколкократно е изтърпявал присъди зад решетките. Точно преди година е бил освободен от затвора. Преди време е съжителствал с жертвата си, но без да имат брак.

Куртев се е укрил у свои близки в Драгор, където е открито и оръжието, с което той е извършил престъплението. Той е задържан за 72 часа, а исканата от прокуратурата мярка за неотклонение е „задържане под стража“. Куртев е признал вината си.

Окръжна прокуратура-Пазарджик вече привлече като обвиняем Н.Куртев за убийството при условията на опасен рецидив, престъпление по чл. 116 ал 1 т 12 вр чл 115 вр. чл. 29 ал 1 от Наказателния кодекс.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!