08 септември 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Полицията ще осигури охраната на фолклорните и спортните прояви в региона

polic

Пещера-Пазарджик. Множество международни фолклорни събития, спортни прояви и събори ще обезпечават полицаите от областната дирекция на МВР в Пазарджик и Районните управления в цялата област от 26 до 28 юли.

В дните 27 и 28 юли /събота и неделя/ ще се проведе осмото издание на  Национален фолклорен събор „Св. Константин“ град Пещера. В него има заявени много участници от цялата страна. Охраната на обществения ред и пътната безопасност ще се осигурява от служители на полицейското управление в Пещера.

Международен фолклорен фестивал „Дорково“ 2024 година ще се проведе в село Дорково за времето от 26 до 28 юли включително. Очакват се много участници от целия свят, охраната и участък в Ракитово пътната безопасност ще бъде осигурявана от екипи на РУ-Велинград и Полицейския участък в Ракитово.

В края на седмицата от 26 до 28 юли, Велинград за втора поредна година ще бъде домакин на Второто издание на колоездачното състезание Етап България – Тур дьо Франс (Etape Bulgaria by Tour de France). Интересът традиционно е много голям, като се очаква да вземат участие над 1000 състезатели. В събота, 27 юли, организаторите предлагат  семейно каране и детска надпревара, а същинското състезание е в неделя, 28 юли, когато участниците ще карат по две трасета – късо и дълго, съответно за любители и за професионалисти.

На 27 юли семейното каране ще започне в 16:00 ч. и се очаква да приключи около 16:30 часа. В този часови диапазон  ще бъдат затворени:

– ул. „Юндола” – от пресечката с ул. „Н. Хрелков” до кръстовището с бул. „Св. св. Кирил и Методий” и бул. „Св.св. Кирил и Методий” до пресечката с бул. „Съединение”

– бул. „Съединение” – от Триъгълната градинка до пл. „Македония” и обратно до старт/финалната линия. При това състезание групата от колоездачи ще е компактна и ще бъде водена от полицейски автомобил, като автопатрул ще има и в края на колоната, което ще даде възможност преди и след колоната да бъде пропускано движението на останалите пътни превозни средства и пешеходци. На 28 юли във връзка със стартовете за късата и дълга дистанция да бъдат затворени следните улици:

– от 7:30 до 9:00 часа – път II-84 (ул. „Юндола“) от пресечката с ул.” Н. Хрелков” до пресечката с бул. „Св. св. Кирил и Методий”, по продължение на бул. „Св. св. Кирил и Методий” и по бул. „Съединение”, през площад „Македония” по ул.  „Димитър Благоев” и по ул. „Н. Вапцаров” към изхода на града по посока път II -843, където е основния маршрут на състезанието. Групата от колоездачи отново ще бъде съпровождана от униформени полицейски автомобили, а това ще даде възможност движението след преминаването на колоната да бъде възстановявано.

57-километровото трасе започва от Велинград (Чепино) към селата  Абланица – Цветино – Горна Дъбева – Чолакова – Кръстава  и обратно са финишира във Велинград.

По цялото трасе в курортния град и извън него ще бъдат разположени екипи на РУ-Велинград, РУ-Пазарджик и сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-Пазарджик.  Умоляват се всички водачи да спазват стриктно указанията на охраняващите мероприятието униформени полицейски служители.

На 27 юли/събота/ ще се проведе и Триатлон Батак. Състезателите ще вземат участие в три дисциплини – плуване, колоездене и бягане. По време на колоезденето и бягането няма да бъдат изцяло затваряни пътни отсечки, участниците ще бъдат съпровождани от екипи на полицейския участък в Батак и РУ-Пещера. Единствено по време на състезанието ще бъде затворен за движение прекия път между село Дорково и местността „Дъното“ край язовир Батак. Този път е с много ниска интензивност на движение и затварянето му няма да създаде сериозни затруднения на пътуващите в района.

 

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!