08 септември 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Налага се отсичането на старите тополи в двора на Техникума

topola

Пещера. Премахване на дървета, създаващи опасност за функциониране на инфраструктурни обекти или застрашаващи живота и здравето на хората, ще се извърши в следващите дни в алеята /тясната уличка/ между ПГХВ „Ат. Менгелев“ и ПУ“Св. КЛ. Охридски“.

Специализирана фирма ще премахне15 стари тополи, които са около 50 годишни. Височината им е около 40м., уточниха арбористи, които притежават умения, свързани с безопасно катерене и работа в екстремни условия.

За отсичането на дървета се използва строго индивидуален способ, който намалява опасността за преминаващи в близост или наблюдаващи хора и съществуващ сграден фонд. Въпреки това, ще бъдат демонтирани електрическите тела осветяващи пространството вечер и кабелизацията към тях. Уличката е затворена за движение в светлата част на деня.

Акцията се провежда след сигнал на Директора на учебното заведение, опасните атмосферни условия и състоянието на тополовите насаждения. За хода на предприетите действия е информирана Община Пещера и ресорните органи.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!