08 септември 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Архипастирят на Пловдивска епархия удостои д-р Михаил Тиков с най-високото отличие – митрополитския орден „Св. ап. Ерм“ I-ва степен

d-r mihail tikov - orden ot mitropolit nikolay 2024

Пещера-Пловдив. Пловдивският митрополит Николай връчи на д-р Михаил Тиков най-високото църковно отличие на епархията – орден „Свети Апостол Ерм“ – първа степен. Това се случи по време на тържествената литургия на храмовия празник в църквата „Св. Марина“ в присъствието на кмета на Пловдив Костадин Димитров, областния управител на Пазарджишка област – Валентина Кайтазова, ктитори и дарители.

Орденът е присъден на д-р Тиков за особени заслуги в живота, дейността и делото на Светата Пловдивска Епархийска църква.
Свети Ерм е един от Седемдесетте апостоли на Исус Христос, споменат в Посланието на свети апостол Павел до Римляни. Бил е епископ на Филипопол.
Припомняме, че преди време Митрополит Николай беше настанен и лекуван в ортопедичното отделение на болница „Пълмед“, а след пандемията от Ковид 19 беше излъчен от Светия синод на БПЦ за председател на болничното настоятелство „Вяра, Надежда, Любов“, в което влизат още като зам.- председател Атанас Герджиков и председателят на БОК – рекордьорката Стефка Костадинова.
Доктор Михаил Тиков е собственик на фирма „Булфарма“, която обединява болниците  „Софиямед“ в София, „Пълмед“- Пловдив, УМБАЛ „Здраве“-Пазарджик, МБАЛ „Здраве“- Велинград, МБАЛ „Проф.Д.Ранев“- Пещера и „Бургасмед“.
Снимки: Пловдивска Митрополия

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!