16 септември 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Сухи треви и храсти пламнаха между Пещера и Брацигово

pozhar byaga -peshtera

Брацигово – Пещера. Четири екипа от огнеборци от службите в Пазарджек, Пещера, Батак и Брацигово се борят с нововъзникнал пожар, съобщиха от ОДМВР – Пазарджик. Все още не е ясно къде е основното огнище на пожара и причината за неговото възникване, той се разпростира по протежението на хълмиста местност между Брацигово и Пещера. „Апелираме към хората да бъдат внимателни, когато изхвърлят фасовете си от прозорците на автомобилите, а също така и многократно съобщавахме да не се палят сухи треви и стърнища в топлото, сухо и ветровито време!“ – каза говорителят Мирослав Стоянов.

През изминалото денонощие служители на ПБЗН са ликвидирали пожари в: землищата на хасковските села Орлов дол и Върбово, възникнали съответно в смесена и в широколистна гора; в землището на ямболското село Гранитово, развил се низово в широколистна гора. Потушени са и пожари с по-малка площ в сухи треви и лесонепригодни площи в община Русе, както и в смесена гора между Баня и село Вердаре в Пловдивска област.

През изминалото денонощие звената „Пожарна безопасност и защита на населението“ в страната са реагирали на 250 сигнала за произшествия, ликвидирани са общо 204 пожара. Извършени са и 38 спасителни дейности и помощни операции.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!