16 септември 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Спасиха щъркелче, паднало от гнездото на църквата „Св. Богородица“

padnal shturkel v sveta bogorodica

Пещера. Добро дело беше извършено тази сутрин от съвестна гражданка и служител в местната администрация. По сигнал на Пенка Христоскова е съобщено, че в двора на църквата „Св. Богородица“ е паднало щъркелче от гнездото на камбанарията.

Бившата директорка на училище „П.Р Славейков“, се свързала с централата на Община Пещера и потърсила помощ за червеноклюното животно с лош късмет. Обаждането е било прехвърлено към Фани Достинова- мл. експерт СГВСЕ, която на свой ред информирала Спасителен център за диви животни на „Зелени Балкани“ в Стара Загора.

Христоскова разказала, че се намирала в двора на светата обител, когато от камбанарията нещо тупнало в короната на дървото. Голяма била изненадата, когато разпознала щъркелчето сред тревата. По думите й, вестителят на пролетта е от новото поколение тази година.

В ранния следобед белодрешкото е взет от специалисти на РИОСВ- Пазарджик, които ще го предадат на колегите си в градът на липите. Спасителите на пострадалото пернато са прегледали птицата. Установено е, че е със счупено крило, без пряка опасност за живота. По думите им, възстановяването в лечебното заведение ще завърши бързо и младия щъркел ще успее да отлети с родителите си наесен.

Вероятно изтърсака от люпилото е бил избутан от своите събратя. В гнездото, видимо се забелязват поне още 3 малки щъркелчета. Благодарение на щастливата случайност, щъркеловата одисея не приключва с тъжен край. Ето така, на Видовден се прави добро. А то ще намери добротворците и ще донесе нещо хубаво на хората с големи сърца.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!