26 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Полицаи от Пещера спасиха възрастен турист

planina

Полицаи от Пещера помогнаха на загубил сев гората възрастен турист, съобщиха от МВР. На 29 декември, около 21.00 часа патрул обхождал планинската територия, обслужвана от управлението. В района на язовир „Тошков чарк“ униформените случайно засекли възрастен мъж.

При разговор с него разбрали, че е 73-годишен турист от София и че е пристигнал сгрупа приятели. Заедно решили да направят туристическа обиколка до връх „Баташки снежник“.

На връщане обаче той се е отделил от основната група и се е загубил в гората,тъй като местността е трудно достъпна, доста пресечена, а и бързо се смрачило.

За радост мъжът бил в добра физическа форма и скачествена екипировкаУниформените го транспортирали до местността „Превала“ и го закарали в контролния горски пункт, за да се стопли.

Малко по-късно пристигнали и другите от групата, след което заедно тръгнали обратно.

 

 

 

 

 

 

Източник : / https://dariknews.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!