08 септември 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

СУ „Св. Кл. Охридски“ обявява прием в VIII клас в профил „Предприемачески“

Poster_priem_kliment

Пещера. За учебната 2024 / 2025 г. СУ „Св. Кл. Охридски“ в град Пещера предлага на бъдещите осмокласници обучение в профил „Предприемачески“ с разширено изучаване на английски език.

Учениците ще се запознаят с базисните икономически понятия, ще овладеят основните принципи на пазарната икономика, ще формират икономическото си мислене. Те ще могат да развият предприемаческата си култура, да подобрят инициативността и креативността си, както и уменията си за работа в екип.

Задължителните профилиращи предмети са предприемачество и информационни технологии което дава възможност на учениците за бъдеща успешна реализация както в икономическата област – счетоводство и контрол, управление на малък бизнес, банково и застрахователно дело, така и в сферата на информационните технологии.

Разширеното изучаване на английски език дава възможност за овладяване в края на средното образование на ниво В 1 (средно високо ниво) според Европейската езикова рамка. (За сравнение – езиковите гимназии дават възможност за достигане на ниво В 2 за първи чужд език и В 1 за втори.)

Училището осигурява отлична материална база. След основния ремонт (включващ и външен асансьор, и фотоволтаична инсталация) и след оборудването на СТЕМ кабинетите СУ „Св. Кл. Охридски“ в град Пещера ще е едно от най-модерните в областта.

 

Валентин Стоянов

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!