08 септември 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

50-ото Народно събрание започна работа

narodno sabranie

Започна първото заседание на 50-ото Народно събрание. Новите депутати положиха клетва.

По традиция звънецът удари най-възрастният депутат. Това е д-р Силви Кирилов от парламентарната група на ИТН.

В началото на заседанието се регистрираха 237 избрани за депутати.

В пленарната зала присъстват президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова, служебният министър-председател Димитър Главчев и министри от служебния кабинет, представители на официалните вероизповедания в България и на дипломатическия корпус.

По Конституция на първото заседание новоизбраните депутати трябва да изберат председател и заместник-председатели на Народното събрание.

Седем политически формации имат места в пленарната зала. С най-много представители са ГЕРБ-СДС – 68. След тях са ДПС – 47, следвани от ПП-ДБ – с 39 народни представители. „Възраждане” изпраща един по-малко. Депутатите от БСП са 19. ИТН имат 16 места, а „Величие”, които за първи път влизат в парламента, са с 13 банки.

 

 

 

 

Източник : / https://nova.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!