08 септември 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков16:00, 19 юни 20241min

Криминална хроника

police.

Пазарджик. Служители от участък «Изток» при РУ установиха самоличността на мъж извършил кражба на смартфон. Сигнал за кражбата е получен на 10 юни от собственичката на устройството. По първоначално събраните данни неизвестен е проникнал в къщата на потърпевшата и откраднал мобилен телефон на стойност около 350 лева. В хода на извършената проверка полицаите от участък „Изток“ установили, че авторът на посегателството е 29-годишен жител на същия квартал. Откраднатата вещ е открита и върната обратно на нейния собственик.

Пазарджик. Дилър на наркотици е задържан при акция на служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик съвместно с колегите им от участък “Изток“ при РУ. На един от булевардите в областния град органите на реда спрели лек автомобил „Форд“, с водач 72-годишен пазарджиклия. При проверката криминалистите открили на задната седалка 4 полиетиленови плика съдържащи суха листна маса. Последвал полеви наркотест, който реагирал положително на синтетичен канабиноид. Общото количество на намерената дрога е около 360 грама. Шофьорът е задържан за срок от 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство под надзора на прокуратурата.

Пожарникари гасиха пожар в житни ниви край пазарджишкото село Сарая. Задържан е мъж предизвикал по невнимание инцидента. Сигнал за разразилия се пожар бил получен в понеделник по обед в РСПБЗН-Пазарджик.

По първоначални данни в местност край пазарджишкото село Сарая огън е обхванал житен блок. Към мястото били насочени два противопожарни автомобила и два високопроходими джипа на РСПЗН-Пазарджик с 12 огнеборци. Огънят бил изгасен, но стихията унищожила около 30 декара житни посеви на двама собственици от същото село, както и намиращите се наблизо фургон и лека кола. На място бил извършен и оглед от дежурна група на РУ-Пазарджик. Органите на реда установили, че пожарът е възникнал в резултат на запалени отпадъци и сухи треви от съседна нива. Задържан е 31-годишен мъж от село Сарая. Щетите нанесени от огъня са в процес на изясняване, работата по случая продължава.

Полицаи от участък „Лесичово“ задържаха мъж за незаконна сеч на дърва от горския фонд.  

В полицейския участък се получил сигнал от служители на Държавното горско стопанство в Пазарджик. Лесничеите информирали органите на реда, че в местността „Крантовица“ край село Калугерово е извършена незаконна сеч на 11 кубически метра смесена дървесина. На мястото незабавно пристигнали екипи на участъка, които задържали 38-годишен мъж от Ракитово. Открит е и камион „Мерцедес“ собственост на частна фирма, които бил натоварен с 11 кубика немаркирана дървесина. Возилото и дървата са иззети и оставени за съхранение в база на местното горско стопанство. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!