29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков7:28, 3 юни 20221min

Криминална хроника

policia

Пазарджик. Окръжна прокуратура-Пазарджик привлече като обвиняем М.К.,на 30 г., за това, че на 31 май 2022 г. в гр. Ракитово, обл. Пазарджик, умишлено е умъртвил 35-годишния Г.Т. Той е направил опит умишлено да умъртви и друг мъж – Е.А., на 35 г. М.К. е извършил деянието в състояние на силно раздразнение, което е предизвикано от пострадалите с насилие спрямо негови близки – баща му и брат му. Престъплението е квалифицирано по чл. 118 вр. чл. 116 ал.1 т.4 от Наказателния кодекс. Обвиняемият М.К. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура-Пазарджик. Разследването по случая продължава.

Ракитово. Скандал между две групи съкварталци в Ракитово приключи с намушкване, а в последствие и със смъртта на един от тях. Всичко започнало във вторник вечерта пред къща в ракитовската махала „Запад“. Група жители на квартала се спречкали с техни съседи. Напрежението бързо ескалирало и разпрата прераснала в сбиване. Тогава в една от стаите на къщата 30-годишният домакин афектиран от случващото се взел кухненски нож и нанесъл прободни рани на двамата 35-годишни опоненти. Пострадалите са транспортирани и настанени в МБАЛ-Велинград. За съжаление малко по-късно единия от тях е починал. Другият е с повърхностни рани и наранявания и без опасност за живота. След получаване на сигнал за случилото се на мястото незабавно са изпратени дежурни екипи на полицейския участък в Ракитово и Районното управление във Велинград. Извършен е оглед на местопроизшествието, иззети са веществени доказателства имащи отношение към извършеното престъпление. За случилото се незабавно е уведомен дежурен прокурор от Окръжната прокуратура в Пазарджик. В ареста за срок от 24 часа са задържани авторът на пробождането, неговият 52-годишен баща и 31-годишен брат. Извършителят е криминално проявен. Престъплението е квалифицирано по чл. 118 във връзка с чл. 116 ал.1 т.4 от Наказателния кодекс. Срокът на задържането на извършителя е удължен с постановление на наблюдаващия прокурор със 72 часа. Работата по случая продължава, води се досъдебно производство.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!