16 септември 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Гърция се наслади на песенните изпълнения на „Родопчани“

rodopchani - folklor- festival- Paralia _ Gurcia.

Пещера- Паралия. Групата за автентичен фолклор „Родопчани“ при читалище „Развитие“ с художествен ръководител Павел Куцев се завърна от Република Гърция. Изпълнителите от Пещера взеха участие в Международните фестивални „Дни в Паралия 2024“.

Едноименното селище  е туристическо и се намира на брега на морето. Паралия е бивша община в източната част на региона Пиерия, Гърция.

Основната цел на този фестивал е да сближи различните култури чрез песни, танци, музика и интересни национални носии. Основната идея на организаторите е да съберат различни хорове, групи за фолклор и модерни танци, мажоретни състави и оркестри от различни страни и различни части на света и да им дадат изключителната възможност да покажат своето творчество на сцена.

Участниците ще имат възможност да се запознаят с нови хора, да създадат нови приятелства и да научат повече за различни култури и традиции. Идеята на фестивала е да развива комуникацията и диалога между различни култури, като подхранва традициите, както и модерните танцови и музикални стилове.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!