08 септември 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Костадин Пампов впечатли своите почитатели с познания по история на философията и литературата в Европа и по света

pampov sreshta.

Пещера. На 6 юни, Костадин Пампов гостува с новата си книга от разкази и импресии „Художникът и вятърът“ в град Пещера. Срещата се проведе в историческия музей  по покана на НЧ „Развитие- 1873“.

Костадин Пампов е роден в Черногорово през 1956 г. През 1981 завършва философия в СУ „Св. Климент Охридски“. От същата година е преподавател по философски науки в ЕГ „Бертолт Брехт“ гр. Пазарджик. Освен че се занимава с философия, К. Пампов е изследовател на историята, писател и общественик. Член е на Съюза на българските писатели.
За творчеството му и за изследователската му работа говориха д-р Ева Ковачева, преподавател по богословие в ПУ „Паисий Хилендарски“ и д- р Гергана Златкова, преподавател по антична и западноевропейска литература.
Аудиторията бе приятно изненадана от сладкодумието на автора, от творчеството му, от познанията му по история на философията и литературата в Европа и по света, от интересите му към романтизма в Германия и Англия, към всички периоди на българската история, от откритията му в областта на краезнанието- подвигът на войводата Георги в „Легенда при Върха“, както и откритието за дейността на Велко Королеев, вписал светите братя Кирил и Методий във Вечния календар, издаден в българските църкви през 1863 г., т. е. година след първото му честване като училищен празник в Пловдив.

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!