08 септември 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

В Пещера : Миряните могат да се докоснат до чудотворната икона на Св. Петка извън храма за първи път

peristera_obshtina (2)

Пещера. В 19:00 часа на 7 юни / петък /, от църквата „Св. Петка“ към крепостта „Перистера“ ще потегли Литийно шествие. Вярващите от Пещера, областта и гостите на града, заедно с чудотворната икона на Св. Петка ще преминат по централни улици, за се отправят към крепостта“Перистера“, където в 19:30 часа ще бъде отслужен благодарствен молебен за здраве и просперитет на миряните.

 

Снимка : peshteraprim

„Чудотворната икона на Света Петка ще бъде изнесена извън чертите на храма за първи път, каза за Peshteraprim Димитър Павлов от местната администрация. „Вярващите ще могат да се докоснат и почерпят сили от свещения лик на Светицата.“, допълни Павлов.

Този акцент е част от проявите свързани с честването по повод 10- годишнината от откриването на крепостта на гълъбите.

 

Организаторите канят гражданите и гостите на Пещера да последват чудотворната икона и да й се поклонят  там, където е поставено началото на летоброенето по нашите християнски земи.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!