08 септември 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Пещера почита днес паметта на Ботев и героите, загинали за свободата на отечеството

botev

Пещера. В Пещера бе почетена 148 годишнината от гибелта на поета-революционер Христо Ботев. Пред паметника на Ботев зам.- кметът на Пещера Гълъбина Карамитрева, Васил Филев- председател на Общински съвет – Пещера, директори на училища, представители на политически партии, Съюзът на офицерите и срежантите от запаса и признателни граждани, отдадоха почит на загиналите за свободата и независимостта на България.

Снимка : peshteraprim

2 юни е най-достойният, защото той носи чудото, което ни извиси, за да изгрее свободата над скъпата ни Родина..Денят на Ботев е най- свидното вълнение което България има. Той е нашият реквием и нейната клетва.Ден за памет към безкраен легион от смели сърца и железни воли, които възродиха българската нация…„, каза Карамитрева и подчерта, че днес Родината не се нуждае от смъртта на български мъже, а от ума и сърцето на всеки от нас.

Снимка : peshteraprim

С падане на колене и едноминутно мълчание пещерци почетоха паметта на Христо Ботев и загиналите за България. Ръководството на Община Пещера и признателните пещерци, поднесоха венци и цветя и се поклониха пред паметника. Днес, 148 години след гибелта на поета- революционер, едва ли има българин, който да не помни „Майци си”, „Хайдути”, „На прощаване в 1868”, „Хаджи Димитър” или „Обесването на Васил Левски”.

Снимка : peshteraprim

Точно в 12:00 ч., в продължение на 2 минути, в Пещера беше задействана  сиренната система, която прикани всички да преустановят движението си по улиците и площадите, като останат на място.

Снимка : peshteraprim

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!