27 юли 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков13:14, 24 май 20241min

Кметът на община Пещера с поздрав за 24 май

24 05 2024........--jpg

Пещера. Уважаеми учители, културни дейци и творци,

Уважаеми съграждани,
Скъпи ученици,

Честит 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Силата, която води България по пътя на времето се крепи на знанието, езика, писмеността и културата на нашия народ.

Буквите са символа на България, те определят нашата национална идентичност, чрез тях градим своя облик пред света, чрез тях създаваме и постигаме успехи.

Днес се прекланяме  пред святото дело на братята Кирил и Методий, на техните ученици и последователи, които ни завещаха светлината на словото и начертаха пътя на България и на всички славянски народи към знание и просперитет.

Днешният празник ни изпълва с национална гордост и самочувствие. Днес България празнува тържеството на духовното извисяване, на стремежа към усъвършенстване, на постиженията на науката и културата.

Уважаеми съвременни пазители на българската духовност и култура,

 скъпи учители, учени, дейци на културата, изкуствата, библиотечни, музейни и читалищни деятели – пазители на духовността,

Приемете нашата огромна благодарност за обичта, за отдадеността, за грижите и подкрепата с която, която дарявате нашите деца – бъдещето на нашата община.

Скъпи ученици,

Продължавайте да ни радвате с трайни знания и многобройни успехи. Прославяйте своето училище, представяйте достойно нашата община на олимпиади и конкурси. Нека вашите родители и учители имат много поводи да се гордеят с вас.

Честит празник и на вас, абитуриенти! Вие сте силни, знаещи и можещи!  Вървете смело напред, със знание, воля и разум преследвайте мечтите си! На добър час!

Уважаеми съграждани,

На този ден най-искрено Ви желая да сте будни, горди и смели! Пазете и развивайте българските ценности и традиции. Множете успехите си. Ценете наследството на нашите предци и най-важното – вярвайте в светлото бъдеще на община Пещера и България! Бъдете здрави, благословени и одухотворени!

Честит празник на духа, светлината и словото!

 

ЙОРДАН МЛАДЕНОВ

КМЕТ НА ОБЩИНА ПЕЩЕРА


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!