08 септември 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Отново повод за гордост в ОУ „Св. Патриарх Евтимий“

sv patr evtimii..

Пещера. Шестокласничката Теменужка Димитрова Димитрова от ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ спечели първо място в Областния етап на Международния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата” във втора възрастова група.

Конкурсът е традиционна превантивна инициатива на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” при Министерство на вътрешните работи с партньорство на Министерство на образованието и науката, Националния дворец на децата и е под егидата на Секретариата на откритото частично споразумение за големите бедствия (EUR-OPA) към Съвета на Европа.

За връчване на специално изработения плакет и наградата за първото място в конкурса, в училището пристигнаха инсп. Марияна Пепелова – Инспектор по ЗН в РДПБЗН-Пазарджик и инсп. Теодора Крондева – Инспектор по ЗН в РДПБЗН-Пазарджик. Браво на Теменужка за първото място и полученото отличие, както и за интересното творческо решение!

Поздравления и за учителя по изобразително изкуство – г-жа Фандъкова, насърчила своите ученици за участие в конкурса.

Целите на конкурса са: да се пресъздадат със средствата на изобразителното изкуство познанията на децата и учениците за бедствията в световен мащаб, основни познания за рисковете от бедствия и за начините на поведение и действие, дейностите на съставните части на Единната спасителна система; да се създаде интерес към професията на пожарникаря и спасителя; да се възпита съпричастие към проблемите на човека, готовност за оказване на помощ, желание за участие в доброволческа дейност и опазване на околната среда; да се насърчи развитието и реализацията на проявени творчески заложби при децата и учениците.

Теменужка Димитрова притежава всички тези познания и умения и като капитан на отбора по „Бедствия, пожари и извънредни ситуации“ в ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ с ръководител Елена Ванчева, заел за поредна година 1 място в областния кръг на  Националното ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“.

Поздравления за Теменужка Димитрова, за престижната награда и полученото признание!


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!