01 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Община Пещера се похвали с още един успешно завършен проект на пресконференция

preskonferencya final.

Пещера. В Община Пещера се проведе заключителна пресконференция по Проект: „Подобряване на капацитета на администрациите и пилотно прилагане на мерки за успешна адаптация към климатичните промени на общините Пещера, Батак, Садово и Стрелча“.

Снимка : peshteraprim

Проектът се осъществи с финансовата подкрепа в размер на 281 000 евро, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по програма  „ОПАЗВАНЕ НА ОКОЛНАТА СРЕДА И КЛИМАТИЧНИ ПРОМЕНИ“ НА ФИНАНСОВ МЕХАНИЗЪМ НА ЕВРОПЕЙСКОТО ИКОНОМИЧЕСКО ПРОСТРАНСТВО 2014 – 2021“.

Проектът се изпълни съвместно от Община Пещера (бенефициент), Община Батак, Община Садово, Община Стрелча, „Супрас“ – Норвегия и Сдружение „Съюз за България„.На срещата присъстваха представители на Общините ангажирани в този проект, както и Васил Филев- председател на Общински съвет- Пещера. Пред гостите в залата, кметът на Община Пещера Йордан Младенов каза :

Основната цел на проектното предложение е повишаване капацитета на общините Пещера, Батак, Садово и Стрелча за оценка на стратегическите им планове и програми във връзка с планиране и изпълнение на действия, водещи до намаляване на емисиите на парникови газове и адаптация към изменението на климата.

Снимка : peshteraprim

В резултат на програмата са инсталирани двe фотоволтаични инсталации на Общински сгради в Община Пещера с мощност до 30kW- 100 008.00 лв., една фотоволтаична инсталация на общинска сграда в Община Батак с мощност до 30 kW- 64 008.00 лв., на общинска сграда в Община Садово с мощност до 30 kW- 64 008.00 лв. и една фотоволтаична  инсталация на общинска сграда в Община Стрелча с мощност до 30 Kw- 64 008.00 лв.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!