30 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Пролетното почистване в Пещера започна

pochistvane prolet 2024.....

Пещера. Ежегодната инициатива за пролетното почистване в Пещера започна. И тази година акцията  Пещера да  става по-чиста и приветлива се провежда с участието на ОП „ЧПОИ“, „ВКС“ ЕООД, строителна група към Общината.

Снимка : peshteraprim

Почистването започна от централната градска част, постепенно и поетапно ще се включват улици и райони от периферията на града. Подменят се и се монтират нови тротоарни настилки, Ще се почистват прилежащите територии към обществени сгради, детски и спортни площадки, градинки и паркове. Предстои да се извърши озеленяване на зоните за отдих, кътовете за отдих и детските площадки.

Служителите подменят остарелите и опасни растителни видове, почистват терените около тях и ги приготвят за ново засаждане с цветя, екзотични дървесни видове, храсти и растения. Прави се профилактичен режим за състоянието на фонтана в центъра на Пещера и в парк Централен. Оглежда се надеждността на детските съоръжения за игра, люлки, катерушки, пързалки, пясъчни кътове.

Снимка : peshteraprim

Служители на комуналното предприятие извършват почистване от пясък, пръст и други наноси на основните пътни артерии в града, след което ще се пристъпи към поетапно измиване на улиците. Местната администрация е разработила график за извозването на едрогабаритните отпадъци. В почистването, освен организации, могат да се включат и доброволци – на всеки, който има желание да допринесе с нещо, Общината ще помогне с чували и ръкавици.

Снимка : peshteraprim

Общинска администрация Пещера приканва всички жители да почистят прилежащите пространства около своите домове и градини.

Снимка : peshteraprim

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!