03 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Младенов и Филев гостуваха на ифтар в Пещера

iftar 2024..

Пещера. Ифтар събра близо 100 вярващи от град Пещера. Трапезата беше организирана от мюсюлманското настоятелство в града и се провежда традиционно. Специален гост на вечерята ифтар по случай свещения за мюсюлманите месец Рамазан беше районен мюфтия Салих Халил.

Снимка : peshteraprim

Традиционно вечерята уважи Йордан Младенов- кмет на Пещера и Васил Филев- председател на Общински съвет- Пещера. Тук бяха бизнесмени, дарители и спомоществуватели на джамията в града

Снимка : peshteraprim

Салих Халил похвали последователността на Младенов в усилията му, между мюсюлмани и християни да има ред, сигурност, мир и развитие. Той благодари на Общинското ръководство и на Общински съвет Пещера „да градим успешно нашия съвместен дом и да бъде превръщан все повече в предпочитано място на живот за нашите деца.“

 

Йордан Младенов поздрави своите съграждани с празника. В приветствието си градоначалника припомни стародавните, добри традиции и взаимоотношения между двете религии за общото добруване на хората. По думите му и днес тези ценности продължават да ни водят по пътя на надеждата, уважението и толерантността.

Снимка : peshteraprim

Според Младенов вечерята ифтар се е превърнала в утвърден знак на разбирателство, доказани в годините ценности и отношения на добросъседство, взаимопомощ и разбирателство между християни и мюсюлмани. “ Това несъмнено ни води в правилна посока. Днес, Пещера е символ на добро съжителство, далновидност и мъдрост“, с гордост припомни Общинар № 1.

Младенов благодари на духовните водачи на мюсюлманите в Пещера и обеща в следващите години достоен диалог между двете вероизповедания.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!