30 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Кметът на Пещера инспектира ремонта на пътя към с. Свети Константин

remont put do sv konstantin 2024

Пещера. В неделния ден кметът на Община Пещера е инспектирал строителните дейности на пътя  от Пещера до село Свети Константин. В социалната мрежа Йордан Младенов е посочил :

Уважаеми приятели, днес направих проверка на ремонта пътя Пещера – с. Свети Константин. Искам да ви съобщя, че ремонта е в разгара си, работи се усилено по-пътното легло и въпрос на дни да е започне полагане на първи слой асфалт. От 08.04.2024 г. ще започне и укрепване на първото свлачище в близост до града! Мисля, че до края на месец май пътят ще бъде завършен, за да започнем летния сезон с изцяло нова настилка, мантинели и знаково стопанство! До тогава имайте търпение и шофирайте внимателно!!! 

Peshteraprim припомня, че първата копка по този проект беше направена на 4 юли 2023 г. Реконструкцията на общински път PAZ 1181 е на обща стойност 7 438 893.51лв. Стоежът се финансира от МРРБ.

Снимка : архив
Източник : peshteraprim

Проекта предвижда разваляне (фрезоване) на съществуваща асфалтобетонова и трошенокаменна настилка, изкоп за окопи, дренажи, регули и банкети, почистване на водостоци, доставка и полагане на плътен асфалтобетон, с дебелина 4 см., доставка, полагане и уплътняване на неплътен асфалтобетон, с дебелина 5 см., първи и втори битум разлив, полагане на материал за основа на банкетите с различна ширина и дебелина на пласта.

Хоризонтална маркировка ще бъдe от бяла акрилатна боя. Старите пътни знаци ще бъдат демонтирани. На тяхно място ще бъдат поставени допълнителни стандартни, рефлектиращи пътни. По време на ремонтните дейности ще бъдат разчистени площите в рамките на сервитута на пътя, включващо изсичане на дървета, клони, храсти и отстраняване на всички отпадъци както и свързаните с това разходи.

По време на строителството се осигури временна организация на движението Това е най-важният вход към вилното селище , който целогодишно е силно натоварен.

Снимка : архив
Източник : peshteraprim

След изпълнението на СМР, ще имаме една добра връзка между с. Свети Константин, Пещера, Дорково и Костандово. Тогава, Кметът на Общината подчерта в словото си към присъстващите, че „реализацията на ремонта ще доведе до подобряване на условията за живот на жителите на общината, както и до превръщането на най-младото село в още по-атрактивна и предпочитана туристическа дестинация.“


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!