22 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Празнуваме Международния ден на птиците

ptica migracia

Отбелязва се от 1906 г. по силата на Конвенцията за защита на редките птици.

Птичите песни засилват положителното преживяване от разходка сред природата

Интуитивно усещаме чрез тях спокойствието на здравата екосистема и се възстановява вярата ни в естествения ред на света. В САЩ наблюдението на птици се превърна в по-често срещано и достъпно хоби по време на пандемията.

Международният ден на птиците, който се чества на 1-ви април, е един от най-старите празници от екологичния календар. Решението за обявяването му за специална дата е прието на 6 декември 1906 г. по силата на Конвенцията за защита на редките птици. Това е една от първите природозащитни дати в международния календар от глобални събития, чрез която хората заявяват своята загриженост за опазването и съхранението на дивата природа на планетата ни.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!