29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

3 октомври – Европейски ден на птиците

feniks ptica

Статистика гласи, че в момента над 1200 вида пернати обитатели са застрашени от изчезване. Данните включват и 20 вида от България. Нищо, че страната ни е сред благословените да се радва на близо 420 вида птици.

Европейският ден на птиците  е иницииран от организацията BirdLife International, която заедно със своите партньори в 24 държави отбелязват периода на миграция, в който милиони мигриращи птици напускат Европа, за да се отправят към местата си за зимуване на юг.

Акценти в многобройните събития, които се организират в Европа и Централна Азия, са опазването на птиците и техните местообитания, активното ангажиране на широката общественост с природозащитни каузи и събирането на статистически значима информация за разпространението на видовете птици в отделните държави.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!