27 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Новата, допълнена част на кв. „Луковица“ вече има ВиК система

lukovica nova ViK mrezha.....

Пещера. Днес се състоя официалното откриване на ВиК системата в кв. „Луковица“. Фондация „Тръст за социална алтернатива“ /ТСА/ изгради цялостна система за водопровод и канализация на най-новата част на кв. „Луковица“, която ще подобри живота на 65 домакинства, част от които след като вече са закупили своите имоти, ще започнат да строят своите имоти.

Снимка :peshteraprim

Изградената система ще бъде дарена на Община Пещера, която има задължението да се грижи за нейното стопанисване чрез предприятието си „ВКС“ ЕООД. Община Пещера поема и ангажимента да изгради пътната инфраструктура за местните хора.

Снимка :peshteraprim

На събитието присъстваха Нанси Шилър, Президент на фондация Америка за България, Сара Перин- изпълнителен директор на Тръст за социална алтернатива, кмета на Пещера Йордан Младенов заедно със своите заместници, Васил Филев- председател на Общински съвет- Пещера, Галя Стоянова- секретар на Община Пещера, специалисти от местната администрация, представители на фирмата изпълнител, проектанти, граждани и гости.

Снимка :peshteraprim

На откриването Йордан Младенов каза :

ВиК е предпоследната фаза от иновативния модел, пилотиран от ТСА , който цели да представи едно от най-ефективните решения на проблем, пренебрегван през последните 80 години, с фокус върху регулацията и подобряването на жилищните условия на ромската общност.

Снимка :peshteraprim

Нанси Шилър благодари на градоначалника за конструктивното партньорство между двете страни, като подчерта, че придобиването на собственост е важна стъпка в изграждането на икономически устойчиви семейства.

Снимка :peshteraprim

Сара Перин допълни, че ТСА изпробва модела както в Пещера, така и в Дупница. „Регулацията и жилищните условия ще са сигурна предпоставка за живот на семейства, при които растат здрави деца, с потенциал да променят своето бъдеще и да реализират мечтите си.

Снимка :peshteraprim

Припомняме, че стартът на проекта бе даден на 27 септември 2023 година. Общата стойност на строително монтажните работи на ВиК системата е в размер на 1 406 498.35лв. с ДДС. Изградената нова мрежа е 1 435 метра, предназначена за захранване на 65 домакинства в допълнената част на кв. „Луковица“.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!