02 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Отбелязва се Световния ден на водата

voda

От 1993 г. страните в ООН отбелязват Световния ден на водата всяка година на 22 март, с акцент върху питейната вода.

Световният ден на водата е посветен на водата и вдъхновява за действия за справяне с глобалната водна криза. Основният фокус на Световния ден на водата е да се подкрепи постигането на Цел 6 за устойчиво развитие: вода и канализация за всички до 2030 г.

2,2 милиарда души живеят без безопасно управление на услугите за питейна вода, което има опустошителни последици за техния живот.

Водата е и в основата на адаптирането към изменението на климата, тъй като служи като ключова връзка между климатичната система, човешкото общество и околната среда.

Без подходящо управление на водите има вероятност да се увеличи конкуренцията за вода между секторите и да ескалират различни видове водни кризи, които да предизвикат извънредни ситуации в редица зависими от водата сектори.

Всяка година Световният ден на водата има различни тема.

За 2024 година темата е „Вода за мир“.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!