03 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

В ДГ „Деница“ показаха въведени успешни практики за работа с деца от уязвими общности

denica dg..

Пещера. Мрежата за ранно детско развитие в ромската общност в България /РЕЙН България, координирана от фондация „Тръст за социална алтернатива „ – ТСА/ отправи покана към институционалните си членове – детски ясли, детски градини и предучилищните групи в училища от цяла България, да представят и организират събитие за споделяне на въведени успешни практики за работа с деца от уязвими общности, което да се състои в образователната институция. От всички кандидати проявили интерес, само 6 детски градини са одобрени и класирани  между, които сме и ние ДГ “Деница“ гр. Пещера.

Събитието се провежда в рамките на един ден. Темата е „Пролетно оживление „-  открита практика с деца от подготвителните групи. Целта е повишаване на екологичната култура на децата и развитие на техните знания, умения, опит и отговорно отношение към околната среда.

Задачите, които са си постаавили участниците са развиване на познавателен интерес към природата, за да затвърдим концепцията , че сме хора – ние сме част от природата, която за растежа и развитието на живи обекти е необходимо: слънце, въздух и вода, изграждане на модели за екологосъобразно поведение, както и стимулиране интереса на децата към красотата в природата и промените, които настъпват в нея през пролетта.

Като резултат от изпълнението на задачите се посочват повишено ниво на логическо  и креативно мислене, чрез подходящи подходи и методи  и надградени компетентности на децата. Въведените успешни практики за работа с деца от уязвими общности ще описват , обясняват и разказват за природни обекти в близката среда, както и ще споделят преживявания и актуализира минал опит.

 

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!