28 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Изборите за Кмет в Панагюрище ще са на 23 юни

panagyurishte obshtina

Панагюрище. Частичните извънредни избори за кмет на община Панагюрище ще се проведат на 23 юни. Датата е определена с указ на президента Румен Радев. До нови избори за кмет се стигна, след като Върховният административен съд окончателно реши, че при последните редовни кметски избори са допуснати груби нарушения на Изборния кодекс, което компрометира изборния резултат.

Изборните резултати бяха оспорени от кандидата на ГЕРБ Никола Белишки , който загуби с 28 гласа от опонента си, независимия Желязко Гагов. По време на съдебния процес бяха преброени бюлетините от 14 секции, а бюлетините от най-спорната секция 25-та в село Попинци бяха преброени в съдебната зала на пазарджишкия Административен съд, като едновременно с това  публично бяха ревизирани и изборните книжа.

Установени бяха десетки нередовни бюлетини, нарушени и неописани кочани с бюлетини и разминаване в протоколите. Компрометирани бяха и чувалите , в които изборните книжа са пренесени от Попинци в общинската избирателна комисия в Панагюрище след края на изборния ден. От сега е ясно, че на 23 юни основните кандидати за кметския пост в Панагюрище отново ще са Никола Белишки и Желязко Гагов. И двамата заявиха в социалните медии, че са мотивирани за оспорвана битка.

 

 

 

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!