04 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Днес започва свещеният за мюсюлманите Рамазан

sinyata dzhamia istanbul turcia

Тази вечер ще се изнесе първият теравих за месеца

Днес започва свещеният за мюсюлманите Рамазан наричан още оруч, който ще продължи 30 дни.

На разсъмване спазващите оруча правоверни сядат на първата традиционна мюсюлманска закуска, наречена сахур, с която започва месецът на постите.

Снимка : peshteraprim

Оручът продължава до залеза на слънцето. Спазващите го през целия ден се въздържат от поемане на храна и течности и плътски удоволствия. След залеза на слънцето топовен салют и призив на ходжата от джамията обявява края на оруча за деня и приканва правоверните мюсюлмани на рамазанската вечеря, наречена ифтар.

Централна джамия гр. Пещера
Снимка : peshtera prim

В исляма Рамазан енай-благодатният от месеците на годината, поради което го наричат Султанът на 11-те месеца, и се очаква винаги с вълнение от правоверните, понеже е един от петте основни стълба на исляма.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!