30 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Георги Петров, многокраген рали шампион, е издъхнал 

Georgi-Petrov..

Ст. Загора. На 80-годишна възраст днес е починал многократният рали шампион на България Георги Петров.

Роденият на 18 февруари 1944 година Петров е сред най-силните български пилоти през 80-те години, включително и в шампионата на социалистическите държави – купа “Мир и дружба”.

В началото на 90-те години, когато българските пилоти започнаха сериозно да мигрират към сериозни автомобили от група А Петров и навигаторът му Иван Тонев първо започнаха да печелят титли с Фолксваген Голф, а след това в средата на десетилетието и зад волана на Форд Ескорт RS Cosworth.

За съжаление, тимът на Петров – Тони Рейсинг, не изкара дълго и последната титла на пилотът от Стара Загора е от 1996 година. Точно тя сложи край на серията му от пет поредни национални рали титли – от 1992 до 1996 включително, като общо Петров е ставал 8 пъти рали шампион на България.

 

 

 

Поклонението ще бъде от 10:00ч. до 12:30ч. – Храм „Свети Николай Чудотворец“. Погребението на Георги Петров ще е на 12 март- вторник от 13:00ч., на гробищата до село Хрищени.

Последно сбогом на Георги Петров!

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!