04 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Първи март – Ден на любителското художествено творчество

samodeyci

Пещера. В началото на месец март, освен че се закичваме с бели и червени конци и си честитим Баба Марта, отбелязваме и празника на хората, които се занимават с изкуство за удоволствие -самодейци.

Снимка : peshteraprim

Този прекрасен празник, – Денят на самодееца и на любителското художествено творчество събра на 2 март т.г. в местен ресторант. хората, които са свързани с една любов – любовта към изкуството. Залата бе озарена от блясъка на таланта и ентусиазма на самодейци на различни възрасти  самодейци и художествени ръководители, пазители на светлината и народните традиции.

Снимка : peshteraprim

Фаня Иванова, председател на НЧ “ Развитие 1873″ поднесе приветствие: „…приемете поздрав, признателност и благодарност от Читалищното настоятелство, от мое име и от името на читалищните дейци! Бъдете здрави, продължавайте да творите и нека се множат успехите ви, за да пребъде във времето нашето Народно Читалище „Развитие 1873″, Пещера“.

Снимка : peshteraprim

На събитието присъства Галя Стоянова, секретар на Община Пещера, която прочете Поздравителен адрес от кмета Йордан Младенов.

Снимка : peshteraprim

От името на Читалището и самодейците Фаня Иванова благодари за прекрасните думи, за оценката, за доверието, за подкрепата и хубавите пожелания! Сцената даде възможност за изява на всички, за които изкуството е възможност за себеизява и за представяне на техния талант.

Снимка : peshteraprim

Празничната вечер премина с много музика, танци, кръшни български хора, наздравици и настроение. Вечерта бе емоционален празник на културата и изкуството и остави незабравими спомени в сърцата на всички присъствали. Защото да бъдеш самодеец е чест! Да си самодеец, се иска сърце и душа!

На 1 март отбелязваме Деня на самодееца и любителското художествено творчество

На този ден празнуват хората, които отдават време и сили и упорито работят за запазване на българските традиции, култура и дух. Българското читалище е вписано в ЮНЕСКО като единствена по рода си уникална институция, която няма аналог в световните културни практики.

Още със самото си създаване през 1856 година, народното читалище се превръща в устойчива културна институция със специфична мисия за съхранение и развитие на традиционните ценности на нацията. Дълбоката взаимовръзка с миналото, с традициите, с образователния процес, културата и благотворителността е в основата на неговата обществена мисия.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!