02 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Откриха етнографски кът в Основно Училище „Петко Славейков“

etnografski kut p r slaveykov

Пещера. В навечерието на трети март Ви представяме нашия Етнографски кът , който ще ни върне назад към корените ни.

Директорът на Основно Училище „Петко Славейков“ – г-жа Кавлакова , с много ентусиазъм и креативност организира създаването на експозиция с етнографски профил, която включва експонати от семейния бит, колекция от съдове и уреди на труда и не на последно място архиви свързани с образованието.
Заповядайте на Етнографския ни кът, за да се докоснете до Читанка на 100 години, до печата на Народно първоначално училище в Али Кочово , учебници , тетрадки и мастилница на 80 години , ученическа книжка и орден за отличен успех и много др. ценни за живота в миналото ни предмети.
На етнографския кът ще можете да покажете на своето дете или внуче как се изприда преждата, какво е къделя, хурка, вретено, чекрък- думи, които те срещат в приказките и остават неразбрани от тях.
В миналото българинът е постигал всичко с ръчен труд и всички са били обединени в семейството, рода, селищната общност.
Нека вземем частица от този дух и да добием зареждаща и вдъхновяваща сила призова г-жа Кавлакова.
Етнографския кът ще бъде отворен за всички, които желаят да го посетят , до края на месец март.
Любка Такева

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!