29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Сведохме глави пред теб, Апостоле!

obesvane levski 2024...

Пещера. На 19 февруари, се отбелязват 151 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски. Всяка година на тази дата пещерци се прекланяме пред живота и святото дело на човека, който е символ на борбата на народа ни за свобода, пред силата на духа и идеала.

Снимка : peshteraprim

„Идеята на Левски остана свята, а словата му надживяха епохите. Апостолът на свободата продължава да бъде нашата съвест и да смущава нашето безразличие, но и да сочи пътя.“, подчерта в словото си на възпоменателната церемония Елена Деянова- представител на Общински комитет „Васил Левски“.

Снимка : peshteraprim

Десетки граждани, ученици, представители на политически сили, общински съветници и общественици дойдоха пред паметника на Левски, за да изразят своята почит пред делото на Апостола на свободата. Тук бяха Йордан Младенов- кмет на Община Пещера, неговата заместничка Гълъбина Карамитрева, секретаря на Общината Галя Стоянова, Васил Филев- председател на Общински съвет- Пещера.

Снимка : peshteraprim

Всички присъстващи сведоха глави в едноминутно мълчание в памет на Васил Левски. Венци и цветя поднесоха и деца и възрастни и се поклониха пред Дякона. С дълбока почит и признателност ученици и граждани увековечиха със снимки паметната дата.

Снимка : peshteraprim

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!