02 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Дионисиево шествие в центъра на Пловдив

vino

Пловдив. Дионисиево шествие ще премине днес по централната пешеходна улица на Пловдив. Проявата е част от предстоящата Международна изложба за лозарство и винарство ВИНАРИЯ 2024, която се открива във вторник.

Шествието ще потегли от Римския стадион, ще премине по главната улица и ще стигне до площад „Стефан Стамболов“, където ще има празнична програма. В нея ще участват кукери от селата Отец Паисиево и Войнягово, гайдари от ансамбъла „Подай“, както и танцьори и музиканти от пловдивския фолклорен ансамбъл „Тракия“.

Организаторите са подготвили и 50-литорва бъчва с вино, за да почерпят пловдивчани и гостите на града. В Международната изложба „Винария“ тази година участват фирми, представящи иновациите във всички сегменти на лозаро-винарската индустния – от новите сортове грозде и техниката за създаване на лозя, до оборудване за преработка на суровината и съхраняване на готовия продукт.

Близо 200 вина и спиртни напитки се съревновават за медалите на изложението. В дегустациите участват проби от България, Италия, Румъния, Молдова, Турция и Гърция.

 

 

 

 

 

 

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!