30 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Достолепните 50 години семеен живот в една Златна сватба

zlatna svatba 2024.........

Пещера. От 7 до 14 февруари България се чества Международната Седмица на брака! Поводи за вълнуващи събития, интервюта с вдъхновяващи двойки и нови предизвикателства за семейните. 

На 14-ти февруари, в Пещера  42 двойки отпразнуваха Златната си сватба
Снимка : peshteraprim

За 20-та , поредна година за да подчертае значимостта на семейните ценности и тяхното отстояване на бурите на времето, организаторите се погрижиха да открият щастливците от общината.

Снимка : peshteraprim

Семействата, започнали съвместния си път преди половин век отбелязаха юбилея с празник, организиран от община Пещера и читалище „Развитие“. Всяка двойка мина тържествено под звуците на Менделсоновия сватбен марш и цветна арка, образувана от танцьори от ансамбъл „Славейче“.

Снимка : peshteraprim

Ветераните в брака получиха и поздравителен адрес от градоначалника :

Снимка : peshteraprim
Уважаемо семейство

Тази година Вие навършвате 50 години от Вашия съвместен съпружески живот. Носихте на раменете си и мъката, и радостта на живота. Отгледахте и възпитахте своите деца и внуци – достойни граждани. Отдавахте целият си съзнателен живот в полза на семейството, на родния град и нашето общество.

         Във връзка с тази светла годишнина бих искал да Ви пожелая да запазите в сърцата си топлия спомен от младостта и да дарявате близките си със своята обич.

         На Вас и Вашето семейство желая здраве и нека сполуките, добрината и благородството бъдат част от Вашето ежедневие!

         Златна сватба – златна обич !

         Бъдете щастливи и на брилянтната сватба!

                                               С искрени чувства :

 Йордан Младенов                                                                                                                  Кмет на Община Пещера

14.02.2024 г

гр.Пещера

 

 

За да станат съпричастни с красивата годишнина и за да споделят топли чувства към своите съграждани, в залата пристигнаха  заместник-кметът Гълъбина Карамитрева, секретарят на Община Пещера Галя Стоянова, както и председателят на НЧ “Развитие“ Фаня Иванова.

Снимка : peshteraprim

От името на юбилярите Марияна Гикова отправи благодарност към организаторите на събитието. Развълнуваната жена разказва с усмивка каква е формулата за успешен брак, защо трябва да я търсим и как да я използваме удачно. Според нея, тайната на дългото съжителство се крие в разбирателството, умението да прощаваш грешките на другия и да си вярват безрезервно един на друг.

Снимка : peshteraprim

Денят в които семейните двойки преповтарят брачната си клетва и дават съвети на по- младите за успешен дълъг брачен живот, ще остане паметен с лично подарени златното сърце, червената роза и благата дума от градоначалника към всеки в залата.

Снимка : peshteraprim

В празничната програма се включи фолклорният състав на Елена Баренска. Нежни ритми прозвучаха от сцената с песните на Райко Кирилов. А щастливите двойки обещаха да предадат опита си на младите и да ги убедят, че бракът не е отживелица, а красота, любов, грижа, доверие и много търпение.

Снимка : peshteraprim
Снимка : peshteraprim

 

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!