30 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

ДЮШ ХЕБЪР са принудени да преустановят футболно учебно-тренировъчен процес с децата

refer futbol

Пазарджик. Треньорите от детско-юношеската школа на футболния Хебър (Пазарджик) излязоха с декларация по повод наболели проблеми в структурата. Тя беше разпространена до медиите, но също така има и характера на отворено писмо до ръководството на СНЦ ФК Хебър-1918, Община Пазарджик, Общински съвет Пазарджик, Областен съвет на БФС-Пазарджик, футболната общественост, както и до родителите на децата, които спортуват в ДЮШ на Хебър.

Те обясняват, че причината за решението им да спрат тренировки е неяснотата, несигурното положение, придължило нетърпимо дълго време. Те потвърждават, че не са получавали заплатите си за месеците ноември, декември и януари, а някои и за октомври. Също така от месец април 2023-а година не са внасяни осигуровките им, което е шокиращо да се случва в 21-и век.

„Ние, треньорите от ДЮШ ХЕБЪР заявяваме позицията си открито, а именно: считано от утре, 05 Февруари, се виждаме принудени да преустановим футболно учебно-тренировъчен процес с децата, с които работим. Като мотив изтъкваме трудното и вече продължило нетърпимо дълго време, несигурно и неясно положение, в което се намира клубът.

Ръководството на клуба загуби всякакъв интегритет в нашите очи като работодател и в очите на хората на град Пазарджик с поведението си. В продължение на 3 месеца ние не сме получавали своите трудови възнаграждения – месеците ноември, декември, сега завърши и Януари. Ръководството на клуба ни постави в позиция да посрещнем най-святите Християнски празници без нито един лев. Редица колеги не са получавали заплатите си дори от октомври месец насам. За съжаление, в 21 век, нашите осигуровки не са заплащани от месец април, с което ние нямаме най-нормалните човешки законови права пред институциите на България“, се казва в декларацията.

Организирани бяха дарителски кампании, в които бяха участници и доста деца от ДЮШ Хебър, но явно всички приходи са били насочени към представителния отбор на Хебър, а школата и хората в нея за пореден път останаха пренебрегнати. Смятаме, че достатъчно време вече, проявихме търпение, отдаденост, съпричастност и най-вече любов, в тренировъчния процес, който провеждаме с поверените ни деца. Но няма да продължим да го правим за това ръководство на клуба. За нас работата е мисия и благодарим на всички родители, които проявиха и продължават да проявяват своето доверие и съпричастност към нас, нашия труд и компромиси, които правим, за да работим в едно цяло с децата на Пазарджик. Смятаме обаче, че в 21 век и икономическото състояние и инфлация в нашата държава е неприемливо да се работи в такава среда. Всички ние имаме своите семейства и осъзнаваме каква отговорност носим с работата си“.

След това те се спират и на противоречията, които избуяха в последните дни между ръководството на клуба и Община Пазарджик. Те обясняват, че като служители на СНЦ Хебър 1918 (Пз) очакват възнагражденията си от управата на клуба, а не от общината, най-малкото защото клубът не е общински.

През последните дни бяхме свидетели на срещи и разговори в един конфликт между ръководство на клуба и Община Пазарджик. Ние смятаме, че нашата структура ДЮШ Хебър и треньорите в нея нямаме никаква вина за положението, в което се намира клуба. Ние сме служители в СНЦ „ФК ХЕБЪР-1918“ гр.Пазарджик със своето ръководство и ръководители, които се явяват наши работодатели. Ние не сме служители на община Пазарджик и не смятаме за редно хора от ръководството да ни заплашват с думи, че ние трябва да си търсим заплатите от други места, та било то и от новите ръководители на общината. Редно е ръководството да се погрижи за обезпечаването на нашите задължения, които в голяма степен датират още от преди да се смени местната власт. Ако те са неспособни да разрешат така създалата се ситуация в положителна посока, очакваме официално да го заявят. Не мислим, че напускането на наши колеги, заради създалата се ситуация или намерението на ръководството да се уволняват такива, намаляването на заплатите, които и без друго са в размер да се стигне от начало до край на месеца, а и увеличаването на работния обем с цел да се компенсират липсващите колеги, би било нормално и от полза за бъдещото развитие на школата. С нищо не сме заслужили подобно отношение от нашите преки ръководители.  Накратко казано – много от нас изразходват лични средства за обезпечаване на транспортни разходи, за подсигуряване на нормални консумативи, с които да имаме нормална среда за работа“, се казва още в декларацията на треньорите.

 

 

 

 

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!