30 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Пенев обяви, че ще продължи да бъде треньор на „Хебър“

lyubo penev

Пазарджик. Любослав Пенев обяви, че ще продължи да бъде треньор на „Хебър“, и призова община Пазарджик да помогне на тима финансово. Според него клубът е в застой именно заради общината.

Наскоро кметът на Пазарджик Петър Куленски обяви, че сваля доверие от ръководството на „Хебър“ заради това, че членовете на стария управителен съвет на клуба запазиха постовете си.

„Големи хора сме и си носим глави на раменете. Според мен проблемът не е толкова сериозен. Може би трябва общината и ръководството на клуба да има директен контакт без посредници. Така абсолютно всичко ще бъде изнесено на масата“, каза Пенев, цитиран от БТА. Той обясни, че от ноември са настъпили промени и клубът е застой.

„Ръководството полага страхотни усилия да продължи да се движи, но е очевадно, че трябва подкрепа, която трябва да дойде от общината. Това, че има нов кмет, означава ли, че не трябва да има футболен клуб „Хебър“. Не се помага на футболния клуб и ние сме принудени да се разделим с трима основни футболисти. Разглобихме един много добре формиран отбор, който играе добър футбол и резултатите са налице. „Хебър“ е едно добро и стойностно лице за град Пазарджик. Ако този проект потъне, това ще бъде още един пример колко е лесно да разрушиш нещо, което е изградено много трудно. Това не трябва да го позволяваме. Ако някой иска да затрие футбола в Пазарджик, да стане и да го каже на висок глас“, каза още Пенев.

„Хебър“ се раздели с голмайстора на Първа лига Георги Николов и вратаря Матвей Игонен, които преминаха в „Ботев“ (Пловдив). Халфът Карлос Охене пък ще играе за „Левски“.

„Защо интересът към нашите футболисти идва сега? Защо другите клубове циркулират около „Хебър“ като лешояди? Нито едно от момчетата не искаше да си ходи. Дано да не се налага да се разделяме с други“, допълни Пенев.

Председателят на управителния съвет на „Хебър“ Елизар Спасов обяви, че лично всички в управата са готови да си подадат оставките, за да може да спрат пререканията с общината.

„Оставките ни са на масата. Очаквам от кметa Петър Куленски да си номинира членове на управителния съвет и те да заповядат. Да се ангажират с издръжката на клуба и да сложат хора, които според тях ще управляват по-добре от нас. Не съм се оженил за този клуб, той не е мой. Той е на Пазарджик, на футболните хора. Ако в мое лице се вижда някакъв препъникамък за бъдещото развитие на „Хебър“, номинирайте новите членове на управителния съвет. Кажете кои са хората, дайте ги, кажете кога и сме готови“, заяви Спасов.

След встъпването си новият кмет Петър Куленски поиска смяна на ръководството и на волейболния клуб, където бюджетът също беше намален, а основните състезатели и треньорът Алберто Джулиани си тръгнаха.

Източник : / https://www.dnevnik.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!