25 февруари 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Преустановява се присъственото обучение на учениците от сряда – 31 януари до петък – 02 февруари

rzi grip...

Пазарджик. След съгласуване с Министерство на здравеопазването, със заповед на директора на РЗИ Пазарджик – д-р Димитър Савов, се преустановява присъственият учебен процес и провеждането на извънкласни занимания и организирани дейности с ученици на територията на област Пазарджик за периода от 31.01.2024 г. до 02.02.2024 г., включително.

Решението бе взето на заседание на Областния щаб за борба с грипа и след анализ на епидемичната обстановка.

Данните от сентинелните практики показват нарастване на заболяемостта от грип и ОРЗ от 302 на 10 000 при обявяване на грипната епидемия, на 353 на 10 000 население към 29 януари. Най-висока е заболяемостта във възрастовите групи от 5 до 14 години, от 15 до 29 години и от 0 до 4 г.

Останалите противоепидемични мерки се запазват:

  1. Преустановяват се плановите консултации на здрави бременни жени и деца.
  2. Преустановяват се профилактичните прегледи и задължителните имунизации и реимунизации, които се извършват от общопрактикуващите лекари.
  3. Преустановяват се поселекари, грип, щенията на външни лица/свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и в специализираните институции за предоставяне на социални услуги и такива за социални услуги от резидентен тип за деца и възрастни.
  4. Провеждане на стриктен ежедневен филтър в детските заведения, за недопускане на деца с клинични симптоми на грип и ОРЗ, като откритите болни деца се връщат по домовете им. Да не се допускат до работа заболели лица от персонала на детските заведения. Извършване на двукратна текуща дезинфекция на повърхности и често проветряване на помещенията.

Временните противоепидемични мерки са в сила до 02 февруари 2024 г.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!