28 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Честит патронен празник, ОУ „Св. Патриарх Евтимий“!

portret sv patr evtimii

Пещера. Скъпи ученици и учители, уважаеми родители и приятели на ОУ „Св. Патриарх Евтимий“, на 20 януари Българската православна църква чества паметта на Свети Евтимий, Патриарх Търновски. На този ден отдаваме почит към един от най-заслужилите българи, крепил духовността и вярата в най-трудните времена на България. Свети Патриарх Евтимий без съмнение е най-ярката църковно-обществена личност в нашата родна история от XIV век. Горди сме, че нашето училище носи неговото име и на днешния ден отбелязваме своя патронен празник!

ОУ"Св. Патриарх Евтимий" В очакване на учениците
ОУ“Св. Патриарх Евтимий“ В очакване на учениците

Уважаеми г-н Младенов, сърдечно Ви благодарим за поздравителния адрес към ръководството, учителите и учениците на ОУ „Св. Патриарх Евтимий“, по случай патронния празник на училището. Уверяваме Ви, че ще продължим да носим в себе си силния български дух и непоколебима вяра на Евтимий, смелостта му на водач, волята му за свобода и стремежа за въздигане и самоусъвършенстване. Обещаваме да развиваме ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ като конкурентна и привлекателна институция, да пазим светлите му традиции, да умножаваме успехите му  и да възпитаваме своите ученици в дух на доброта, трудолюбие и целеустременост!

Нека си пожелаем здраве и успешни съвместни образователни проекти за по-доброто бъдеще на Община Пещера и училището ни!

През тази учебна година учениците и учителите от ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ отпразнуваха своя патронен празник по много приятен, забавен и запомнящ се начин като организираха и участваха в своеобразен Зимен спортен празник в с. Свети Константин в навечерието на Световния ден на снега, чието мото е „Открий, забавлявай се, изживей“. Всички усетиха магията на зимната планина и се насладиха на онова невероятно чувство на безгрижие и свобода, което предлага тя. Щастливите ученици се забавляваха в снега и преживяха един незабравим, здравословен ден сред природата.

Това се случи благодарение на любезното съдействие на Община Пещера в лицето на нейния кмет г-н Йордан Младенов, който подари на учениците, по случай патронния празник на училището, пътуването до с. Свети Константин. Екипът на училището благодари на Община Пещера, г-н Младенов и г-жа Стоянова за прекрасното, слънчево, зимно приключение сред природата, в което взеха участие всички ученици и учители от ОУ „Св. Патриарх Евтимий“!

За комфорта на пътуването благодарим на „Автобусен транспорт Пещера“ ЕООД и „Василена транс“ ЕООД! Ръководството на ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ благодари и на Георги Юруков за гостоприемството и предложеното съдействие при провеждането на Зимния спортен празник в с. Свети Константин. На учениците бяха предоставени шейни и гуми за пързаляне и състезание. Получиха и чаша безплатен, топъл чай от любезния домакин – г-н Юруков.

Зима, планина, слънчев ден, игри и забавление! Каква по-добра рецепта за един прекрасен празник сред природата за учениците от ОУ „Св. Патриарх Евтимий“! Поздравления за г-жа Елена Ванчева – ст. учител по ФВС за подготовката и организацията на проведените състезателни и забавни игри по класове на „Дългата поляна“ в с. „Св. Константин“. Поздравления за всички класни ръководители и учители, които се погрижиха за здравето, спокойствието и доброто настроение на своите ученици!

Калинка Павлова
Снимка : peshtera prim

Ръководството на училището пожелава на всички ученици, учители, родители и помощен персонал здраве, дръзновение, творчески успехи, новаторски устрем, сила, упоритост и увереност при съграждането на настоящето и бъдещето на ОУ „Св. Патриарх Евтимий“!

Калинка Павлова

Директор на ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ гр. Пещера


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!