14 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Криминална хроника

sud pazardzhik

Пазарджик. Бившият полицай Владимир Панайотов, който блъсна и уби 7-годишната Моника със служебен автомобил на пешеходна пътека в пазарджишкото село Братаница, призна вината си в съда и поиска делото срещу него да се гледа по съкратената процедура. В съдебната зала той изрази съжаление, че е надценил служебната си дейност и така се е превърнал в убиец на едно малко дете.

„Не мога да върна времето назад, колкото и да искам, нямам такава сила“, каза още Панайотов. Днес в пазарджишкия Окръжен съд процесът срещу него се повтори, след като по предишното дело ВКС го върна в Апелативен съд – Пловдив, а те от своя страна в Пазарджик. Първото заседание се състоя в края на септември миналата година, днес бе произнесена първоинстанционната присъда на Панайотов. Според решението на съда той ще остане зад решетките четири години, вместо 6, тъй като призна вината си. В срок от шест години няма да има шофьорска книжка. Роднините на Моника заявиха, че присъдата е подигравка с паметта на детето им.
По върнатото дело
Първата съдебна инстанция му постанови присъда от 4 години и 8 месеца затвор. Апелативният съд в Пловдив обаче намали наказанието на 3 години условно. Последва решение на Върховния касационен съд, с което намалената присъда беше отменена поради явна несправедливост на наказанието и върна делото отново в Пловдив. Нов състав на Апелативния съд взе решение да го върне на първа инстанция, за да се допълни обвинителният акт и делото да тръгне отначало.И днес, преди да започне заседанието, роднини и близки на Моника се събраха на протест пред Съдебната палата в Пазарджик с искане за справедливост.

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!