02 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Доброволци почистиха „полигона“

dobrovolci pochistvane poligona.....

Пещера. Днес ОП „ЧПОИ“ започна извозването на отпадъците събрани от доброволци от нерегламентирано сметище на „полигона“ в края на града. В акцията се включиха седем съмишленици на Жоро Миразчиев, който осъществи идеята си в неделния ден.

Силно замърсената точка е място за ежедневния битов отпадък на злонамерени съграждани. Гуми, тв кинескопи, строителни отпадъци, пластмасови опаковки и найлонови изделия са част от големия „асортимент“ оставен на произвола на съдбата.

Снимка : Жоро Миразчиев

Средствата за чували и ръкавици осигури инициаторът на похвалното начинание да не замърсяваме околната среда. Участниците в акцията са събирали отпадъците разделно, научи Peshteraprim. Ентусиастите са реализирали доброто дело в рамките на три часа.

Идеята на Жоро за почистването дошла след поредната разходка из Пещера. Нетърпимостта и гражданската си позиция от грозната гледка, го принудили  да сподели с приятели в социалната мрежа. Оповестил намерението си да почисти срамното място, интересът към нея изненадал и самия него.

Резултатите са впечатляващи. Няма и следа от отпадъците. „Искрени благодарности на отзовалите се в инициативата. С хора като Вас нещата се случват и надежда за добро бъдеще има! {…} Асортиментът е отчайващ. Специални благодарности на малкият юнак от който кипеше толкова много енергия, че даряваше и нас! Също така и другите двама младежи на видима възраст 65+!

Благодаря Ви скъпи съграждани!
Успешна 2024г“, написа Жоро Миразчиев във Фейсбук страницата си. Той изказва благодарността си към ОП „ЧПОИ“ и Община Пещера, оказали съдействие по извозването на отпадъците.
Опазването на природата трябва да касае всеки, категоричен е младият човек, обиколил света и видял какви ли не факти, показващи как човечеството нехае за опазване на природата, която му изпраща явна сигнали, но едва ли е дошло време да бъдат разчетени.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!