03 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

За пример : Младеж от Пещера се е заел да почисти от отпадъци „Полигона“

poligona

Пещера. Младеж от Пещера се е заел да почисти от отпадъци район, който е крайно занемарен и замърсен с всевъзможни битови и строителни боклуци. Жоро Миразчиев е от Пещера, но от 7 години живее и работи в Холандия. Решил да се разходи из града, да си спомни интересни истории и случки, свързани с интересни места и кътчета тук.

Снимка : Жоро Миразчиев

Пътьом стигнал до така наречения „полигон“ в близост до гробищния парк. „Тук има изхвърлени строителни отпадъци, пластмасови бутилки, найлонови чували и торби. Истински се подразних от гледката „подарена“ ни от недобросъвестни граждани. В този момент реших, че това място трябва да се изчисти. Съставих си план за действие, програма по която ще осъществя това начинание. Като бях готов, споделих идеята си в социалната мрежа. Стори ми се, че и други будни хора ще подкрепят тази акция. Напук на оранжевите кодове и студовете нека покажем, че обичаме България и нашият град.“, каза Жоро Миразчиев за Peshteraprim.

Решихме да направим тази негова идея достояние на повече наши съграждани. И да поканим от негово име още пещерци да се присъединят. Акцията планирана от Жоро е за неделя 14 януари, от 13:00 часа, пред „полигона“ в края на града. Научихме, че той вече е закупил чували за отпадъци и ръкавици. Все пак ще е добре онези, които ще се включат в почистването да вземат гребла и лопати.

Снимка : Жоро Миразчиев

Община Пещера се ангажира ОП „ЧПОИ“ да натовари и да извози събраните отпадъци  Кметът Йордан Младенов благодари на Жоро Миразчиев за личния принос в почистването. „Пожелавам на всички успешна и здрава 2024 година и се надявам все повече хора да облагородят малки части от средата, в която живеят! Така ще ни е по-уютно и красиво.“, каза още Жоро.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!