28 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Деца сурвакаха Кмета по случай Банго Васил

bango vasil 2024

Пещера. Ученици от НУ „Михаил Куманов“ поздравиха Йордан Младенов и екипът му в сградата на Община Пещера по случай ромския празник Банго Васил. Ромската Нова година традиционно се празнува от 13 до 15 януари.

Снимка : peshteraprim

Третокласниците разказаха за произхода на празника и легенди за защитникът на ромите –  помогнал да преминат буйна река и да оцелеят, изпълниха тематични стихчета, след което пяха и танцуваха в духа на празника и обичая. С усмивка те отправиха послание към градоначалника за ползотворна и успешна работа.

Снимка : peshteraprim

Младенов благодари на учениците и техните преподаватели, като им пожелаха да са здрави и да сбъдват мечтите си. Младите изпълнители получиха подарък за спомен. А  внесеното настроение в ежедневието на администрацията продължи почти през целия ден.

Снимка : peshteraprim

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!