04 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Пет бебета са родени от началото на 2024г. в областта

bebe akusherka

Пазарджик. Пет бебета се родиха в Акушеро-гинекологично отделение на МБАЛ-Пазарджик от началото на 2024г.

Четири са момиченца, а едно момченце. Първото от тях се ражда на втори януари в 14.06 ч. Новороденото момиченце тежи 2900 гр. и е с височина от 50 см. 23-годишната майка е от Пазарджик и се налага да роди чрез цезарово сечение. Раждането на малката Албена преминава успешно благодарение на дежурния екип : акушер-гинеколозите д-р Петя Дудова и д-р Иван Китов,неонатологът д-р Надежда Чобанкова, анестезиологът д-р Димитър Иванов и акушерките Стефка Танева и Мария Нейчева.

Четири са новородените на трети януари. В 9.35ч. след секцио на бял свят се появява момиченце, което тежи 3кг и е с височина от 49 см. Майката на бебето е на 22 години и е от село Исперихово. В екипа, осъществил раждането, са д-р Иван Китов,д-р Иво Цанов, неонатолог д-р Мариела Захариева, анестезиолог д-р Красимир Соколов и акушерки Мария Нейчева и Руми Михайлова.

При същия екип, към който се присъединява и д-р Петя Дудова, в 11.07 ч. отново след цезарово сечение, се ражда още едно момиченце. 22-годишната майка е от с. Огняново, а бебето тежи 2450гр. и е с ръст от 46 см.

След нормално раждане в 12.05ч. първата си глътка въздух поема и друго момиченце на 28-годишна майка от село Алеко Константиново. То тежи 3100 гр. и е с височина от 50 см. Бебето проплаква в ръцете на д-р Иво Цанов, а в екипа, помогнал за появата му, са още неонатологът д-р Мариела Захариева и акушерките Мария Нейчева и Руми Михайлова.

Четвъртото бебе, родено на 3 януари, е момче. Неговата майка е на 36-години и е от село Семчиново. Детенцето се ражда след спешно цезарово сечение в 14.25 ч. Малкото момченце тежи 2100 гр. и е с ръст от 45 см. Това е третото оперативно раждане, което извършва екипът на д-р Иво Цанов, д-р Иван Китов, д-р Мариела Захариева, д-р Красимир Соколов и акушерките Мария Нейчева и Руми Михайлова.

Последното бебе за 2023 година се ражда на 31 декември в 18.40 ч. За раждането на малката Здравка помагат акушер-гинекологът д-р Николай Тошев, акушерка Томина Коева и неонатолог д-р Венцислав Димов. Това е второ раждане за 18-годишната майка от село Алеко Константиново. Новороденото момиченце е родено с тегло от 3 кг. и ръст от 47 см.
Общо 518 бебета са родени в АГО на МБАЛ-Пазарджик през 2023г.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!