30 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Коледата завладя и ДЦДМУ в Пещера

deca suvrezhdania koleda 2023..........

Пещера. В истински празник се превърна коледното тържество на Дневен център за деца и младежи с увреждания /ДЦДМУ/.  Освен децата и персонала на центъра във веселието се включиха гостите на празничното събитие.

Снимка : peshteraprim

Тук пристигнаха кметът Йордан Младенов, екипът му,  представители и служители от „Социално подпомагане“, Дневен център за деца и младежи с увреждания и Център за настаняване от семеен тип с деца и младежи, Виктория Пенева- директор на домашен социален патронаж , Отдел „Закрила на детето“ и ИО на ХУСУ.

Снимка : peshteraprim

С песни и стихчета малчуганите създадоха коледно настроение. Стародавен обичай свързан с празничната трапеза в святата нощ, напомни за българските традиции и вярвания на хората. Разчупена бе питка с късмети, децата подариха на своите гости изработени от тях сувенири, а преподавателите предрекоха в късметче каква година ни очаква.

Снимка : peshteraprim

Маргарита Радева – директор на ДЦДМУ, изказа специални благодарности за милите жестове, доброто отношение и грижа от страна на Общинското ръководство. Видимо развълнувана тя благодари за всеотдайността и топлите грижи на своите колеги от центъра. Пожела на  малчуганите здраве, късмет, много обич и топлина през 2024 г.

Снимка : peshteraprim

„Коледа е  времето, в което отваряме сърцата си. Тя е състояние на ума и душата. Радостен съм, че днес съм с вас в  тази приказка на доброто. Пожелавам на децата много приятели, весели детски игри, здраве и късмет“, каза Младенов пред присъстващите.

Снимка : peshteraprim

Последваха минути с много танци, забавни игри, награди и изненади. Дядо Коледа зарадва възпитаниците на центъра и обеща отново да им гостува през следващата година. Около елхата прозвучаха песните на сладкогласните момичета от ОДК, в програмата се включи обичания Илиан Сандрев, спортни танци представиха Шерлин Джан и Васил Траянов.

Снимка : peshteraprim

Изненадата тази година беше присъствието на певицата Еми Стамболова, пожалала да пее с благотворителна цел на тържеството.

Снимка : peshteraprim

„Ние сме щастливи, че с всяка изминала година намираме нови приятели. Пожелавам здраве, берекет и успехи на сладкарите от „Гергана“ и „Алибаз“, дарили вкусотии за нашите деца“, добави Маргарита Радева и отправи поздрави към своите съграждани.

 

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!