04 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Криминална хроника

polic

Пазарджик. Мащабна специализирана полицейска операция се проведе за времето от петък до днес. Тя е планирана във връзка с опазване на обществения ред и противодействието на престъпността, дори в най-отдалечените населени места, пътната безопасност и разбира се за осигуряване на нормалното протичане на Студентския празник 8-м декември, съобщи говорителят на ОДМВР – Пазарджик Мирослав Стоянов.

В дейностите взеха участие служители от всички структури в ОДМВР-Пазарджик, районните управления в цялата област, подпомогнати от екипи на Зоналното жандармерийско управление в Пловдив.

Бяха извършени проверки на 1017 моторни превозни средства, на 1254 лица, 22 питейни и увеселителни заведения, 24 търговски обекта и 11 заложни къщи. В хода на действията са установени 24 престъпления, образувани са 3 досъдебни производства по общия ред и 13 бързи производства. За срок от 24 часа с полицейски заповеди са задържани 13 човека.

Най-голям е делът на установените кражби. 5 от тях са от търговски обекти, по една джебчийска, на мобилен телефон и велосипед. Установен е и авторът на кражба на селскостопански животни във велинградско. Двама млади мъже от Пазарджик и село Мало Конаре са задържани заради притежаването на наркотици- синтетичен канабиноид. Установена е самоличността на трима извършили различни вандалски прояви, при които са нанесени щети на чуждо движимо и недвижимо имущество.

По време на инспекции в частни имоти е установено съхранението на общо 16 кубически метра незаконно добита дървесина. При засилените проверки по пътищата са установени 4 случая на управление на МПС под въздействието на алкохол над 1.2 промила и един под въздействието на наркотични вещества. Иззет е един лек автомобил от провинил се шофьор, който е негова собственост. За радост през уикенда не са констатирани тежки престъпления или тежки пътно-транспортни произшествия.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!